Veelgestelde vragen


Staat jouw vraag er niet bij hieronder? Vul dan hier het contactformulier voor acties in. We helpen je graag verder!

Mijn actiepagina

Hoe start ik een actie?
Klik op de blauwe button Start actie. Kies voor welk project jij een actie wil starten en volg het registratieproces voor het aanmaken van jouw persoonlijke actiepagina.

Wat is de url van mijn actiepagina?
De url van jouw actiepagina is: kominactie.mlds.nl/actienaam. De actienaam is de naam die je bij het aanmaken van jouw actiepagina hebt gekozen. Je kan ook via het zoekveld  (rechtsboven) je actie terugvinden.

Hoe maken wij als team of als bedrijf een actie aan?
Je kunt je met een groep mensen of als bedrijf je inzetten voor de Maag Lever Darm Stichting. Je krijgt dan zowel een persoonlijke actiepagina die je met je vrienden en familie kunt delen als een teampagina waar anderen deelnemers lid van kunnen worden en waarmee je sponsors kan werven. Jij bent de beheerder van de teampagina. Als je een account aanmaakt, volgt bovenaan de pagina de vraag “Hoe wil je in actie komen?” Vink de optie “Samen met anderen in een team” aan.

Kan de Maag Lever Darm Stichting zelf ook aandacht geven aan mijn actie?
Op het actieplatform worden nieuwe en ludieke acties uitgelicht. Daarnaast kunnen we aandacht schenken aan jouw actie via social media. Bijvoorbeeld wanneer er bijzonder of leuk nieuws te melden is over je actie. Zorg dat je mooi beeldmateriaal hebt. Dit maakt een bericht over jouw actie aantrekkelijk om te lezen en te delen.

Donaties

Hoe kunnen mensen het beste doneren op mijn actie?
Als iemand jouw actie wil steunen, verwijs dan altijd naar jouw actiepagina om daar te doneren. Het bedrag wordt dan zichtbaar op jouw donatiepagina.

Ik heb contant geld opgehaald bij mijn actie, en nu?
De beste optie is dan het geld op je eigen rekening te storten en het vervolgens over te maken op je eigen actie. Dit kan door in te loggen op kominactie.mlds.nl en te kiezen voor ‘Mijn Acties’ -> ‘Mijn actie beheer’ -> ‘Doneer op je eigen actie’.

Ik zie de donatie niet!
Is er gedoneerd op een actie, maar is de donatie nog niet zichtbaar op de actiepagina? Dat kan. Als er gekozen is voor betalen via een eenmalige machtiging heeft de bank enkele dagen tot een week tijd nodig om de machtiging te verwerken. Is de donatie na een week nog niet zichtbaar? Stuur dan een e-mail naar acties@mlds.nl
Het kan ook voorkomen dat iemand niet op jouw persoonlijke actiepagina heeft gedoneerd maar per ongeluk op de algemene pagina van dit actieplatform. Laat dit via een e-mail (acties@mlds.nl) weten dan zorgen wij dat de betreffende donatie op jouw pagina terecht komt.

Wat doet de Maag Lever Darm Stichting met de opbrengst?
Wij als stichting investeren in wetenschappelijk onderzoek en in het geven van gezondheidsvoorlichting over ruim 200 spijsverteringsaandoeningen, waarbij preventie en vroege opsporing belangrijke aandachtsgebieden zijn. De stichting heeft diverse focusprojecten waaronder bijvoorbeeld darmkanker, een belangrijke doelbesteding van de Maag Lever Darm Stichting

Contact & overig

Kan ik een cheque met de opbrengst van de actie overhandigen aan de Maag Lever Darm Stichting?
Je kan hier een cheque downloaden. Vul het opgehaalde bedrag in en zet jezelf of jouw team met de cheque op de foto en stuur naar acties@mlds.nl. Je kan ook gezellig langskomen op kantoor om een cheque te overhandigen. Laat dit van te voren even aan ons weten, dan zetten we een kopje koffie of thee klaar!

Wie is de contactpersoon als ik vragen heb over een actie?
Met vragen over je actie kun je contact opnemen met Dave Dielissen van het actieteam van de Maag Lever Darm Stichting via het contactformulier.

Waarom dienen alle (pr)-uitingen eerst naar actie@mlds.nl toegestuurd te worden?
Dit om misverstanden te voorkomen. De naam van onze stichting dient voluit geschreven te worden en we hebben een speciaal actielogo ontwikkeld wat gebruikt kan worden zodat het helder is voor iedereen (en onze achterban) dat dit om een actie gaat vóór de Maag Lever Darm Stichting en niet door de Maag Lever Darm Stichting.