Veelgestelde vragen


Staat jouw vraag er niet bij hieronder? Vul dan hier het contactformulier voor acties in. We helpen je graag verder!

Mijn actiepagina

Hoe start ik een actie?
Klik op de blauwe button Start actie. Kies voor welk project jij een actie wil starten en volg het registratieproces voor het aanmaken van jouw persoonlijke actiepagina.

Wat is de url van mijn actiepagina?
De url van jouw actiepagina is: kominactie.mlds.nl/actienaam. De actienaam is de naam die je bij het aanmaken van jouw actiepagina hebt gekozen. Je kan ook via het zoekveld  (rechtsboven) je actie terugvinden.

Hoe maken wij als team of als bedrijf een actie aan?
Je kunt je met een groep mensen of als bedrijf je inzetten voor de Maag Lever Darm Stichting. Je krijgt dan zowel een persoonlijke actiepagina die je met je vrienden en familie kunt delen als een teampagina waar anderen deelnemers lid van kunnen worden en waarmee je tevens sponsors kan werven. Jij bent nu als teamcaptain de beheerder van de teampagina.
Als je een account aanmaakt, volgt bij het inschrijven de vraag “Hoe zet jij je in? Vink de optie “Team. Ik wil een team starten met meerdere personen” aan. Je kunt vervolgens aan het einde van de inschrijving zelf al je teamleden toevoegen via de button ''+Nog iemand toevoegen''.
Als je teamleden zichzelf inschrijven kiezen ze bij de vraag “Hoe zet jij je in? de optie ''Teamlid. Ik wil lid worden van een bestaand team''.

Kan de Maag Lever Darm Stichting zelf ook aandacht geven aan mijn actie?
Op het actieplatform worden nieuwe en ludieke acties uitgelicht. Daarnaast kunnen we aandacht schenken aan jouw actie via social media. Bijvoorbeeld wanneer er bijzonder of leuk nieuws te melden is over je actie. Zorg dat je mooi beeldmateriaal hebt. Dit maakt een bericht over jouw actie aantrekkelijk om te lezen en te delen.

Hoe verhoog ik het streefbedrag van mijn actie?
Denk je dat nog meer mensen jouw actie willen ondersteunen. Ga dan door met je actie en verhoog je streefbedrag. Log hiervoor in op je actiepagina. Op je desktop doe je dit via het blauwe poppetje in de witte cirkel, rechts in het menu. Op je mobiele apparaat kun je inloggen via het hamburger menu. 
Je komt nu op het dashboard van je actiepagina. Onder 'Instellingen' vind je 'Instellen streefbedragen'. Hier kun je het bedrag aanpassen. Als je actie goed loopt, is het bijvoorbeeld helemaal niet zo gek om je streefbedrag te verdubbelen.

Donaties

Hoe kunnen mensen het beste doneren op mijn actie?
Als iemand jouw actie wil steunen, verwijs dan altijd naar jouw actiepagina om daar te doneren. Het bedrag wordt dan zichtbaar op jouw donatiepagina.

Ik heb contant geld opgehaald bij mijn actie, en nu?
De beste optie is dan het geld op je eigen rekening te storten en het vervolgens over te maken op je eigen actie. Dit kan door in te loggen op kominactie.mlds.nl en te kiezen voor ‘Mijn Acties’ -> ‘Mijn actie beheer’ -> ‘Doneer op je eigen actie’.

Ik zie de donatie niet!
Is er gedoneerd op een actie, maar is de donatie nog niet zichtbaar op de actiepagina? Dat kan. Als er gekozen is voor betalen via een eenmalige machtiging heeft de bank enkele dagen tot een week tijd nodig om de machtiging te verwerken. Is de donatie na een week nog niet zichtbaar? Stuur dan een e-mail naar acties@mlds.nl
Het kan ook voorkomen dat iemand niet op jouw persoonlijke actiepagina heeft gedoneerd maar per ongeluk op de algemene pagina van dit actieplatform. Laat dit via een e-mail (acties@mlds.nl) weten dan zorgen wij dat de betreffende donatie op jouw pagina terecht komt.

Wat doet de Maag Lever Darm Stichting met de opbrengst?
Wij als stichting investeren in wetenschappelijk onderzoek en in het geven van gezondheidsvoorlichting over ruim 200 spijsverteringsaandoeningen, waarbij preventie en vroege opsporing belangrijke aandachtsgebieden zijn. De stichting heeft diverse focusprojecten, waaronder bijvoorbeeld darmkanker, alvleesklierkanker, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en coeliakie.

Contact & overig

Kan ik een cheque met de opbrengst van de actie overhandigen aan de Maag Lever Darm Stichting?
Je kan hier een cheque downloaden. Vul het opgehaalde bedrag in en zet jezelf of jouw team met de cheque op de foto en stuur dit naar acties@mlds.nl. Je kan ook gezellig langskomen op kantoor om een cheque te overhandigen. Laat dit van tevoren even aan ons weten, dan kun je kennis maken met de mensen van ozne stichting en krijg je van ons een kleine rondleiding!

Wie is de contactpersoon als ik vragen heb over een actie?
Met vragen over je actie kun je contact opnemen met Dave Dielissen van het actieteam van de Maag Lever Darm Stichting via het contactformulier. Je kunt ook bellen met 033 - 7523543 of 06-53176019 of een e-mail sturen aan acties@mlds.nl

Waarom dienen alle (pr)-uitingen eerst naar actie@mlds.nl toegestuurd te worden?
Dit om misverstanden te voorkomen. De naam van onze stichting dient voluit geschreven te worden en we hebben een speciaal actielogo ontwikkeld wat gebruikt kan worden zodat het helder is voor iedereen (en onze achterban) dat dit om een actie gaat vóór de Maag Lever Darm Stichting en niet door de Maag Lever Darm Stichting.